Translate

dinsdag 27 maart 2012

Proefmodel spaanse jurk

Zo moet ie worden Schema van alle stroken (VEEL dus)


Proefmodel tot nu toe, mist duidelijk wat strook rechtsHier ff de foto van het proefmodel vd spaanse jurk voor mijn oudste dochter. Het rokgedeelte valt heel vreemd. Als ik zelf zo kijk, heb ik sowieso de stroken te smal (in de breedte) gemaakt. Ik vraag me af als ik ze 2x langer maak of het rechts dan ook soepel valt, nu valt het kaarsrecht naar beneden. Volgens mijn man logisch, want ze zitten er schuin aan.....Zwaartekracht.... Maakt het uit als ik het lijfje minder schuin zou laten lopen?
Wie heeft tips?


Volgens het patroon hoort er onderin de taille nog elastiek, dan lijkt het wat minder recht te vallen als ik mijn handen daar omheen plooi.

Ook wil ik het achterpant door knippen, extra naadtoeslag en een rits erin. Maar ik ben geen ster met risten, al helemaal niet zelf bedacht in ene patroon. Dus dat moet ik ook eerst proberen met andere stof.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb de jurk 5 jaar geleden ook gemaakt. Bij mij vielen de stroken wel recht naar beneden, dus misschien toch te smal geknipt? Heb katoen en tule eronder gebruikt. Ook een elastiek in de taille. Merel heeft de jurk vorige maand nogmaals gedragen. Het wordt trouwens wel een heel zwaar geheel door de vele stroken.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heey Judith

   Heb je ook foto's ervan op je blog staan?
   Patse het lijfje nog steeds dan? Met een schuin pand makkelijker denk ik he dan met hemdmodel (op verzoek van Danae)

   Verwijderen